Шукати в цьому блозі

середу, 2 лютого 2011 р.

Микола Донець завдав збитків на 20 мільйонів

За інформацією джерел, діяльність структур, підконтрольних головному санітарному лікарю Чернігівської області Миколі Донцю, спричинила державні збитки у розмірі близько 20 мільйонів гривень. Сам лікар планує додатково збагатитися ще на $6 мільйонів.
На початку серпня 2008-го року Чернігівська РДА своїм розпорядженням затвердила проект землеустрою та передала у власність обслуговуючому кооперативу «СТ «Моя садиба» 12 га землі в межах Уляновської сільської ради для ведення садівництва. Сам кооператив, серед членів якого мешканці Чернігівської, Рівненської, Житомирської та, навіть, Донецької областей, був утворений лише в кінці квітня 2008-го.

Протягом півтора місяця «СТ «Моя садиба» встигла не тільки отримати Державні акти на Уляновську землю для всіх своїх членів, а й передати її ТОВ «Маєток полісся» та ТОВ «Полісся інвест». Слід зазначити, що ТОВ «Маєток полісся» було утворене у квітні 2008-го, через 2 дні післі утворення «СТ «Моя садиба».
Вже в перших числах грудня ТОВ «Маєток полісся» та ТОВ «Полісся інвест», завдяки розпорядженню Чернігівської РДА, не тільки затвердили проекти землеустрою на свої ділянки, а й змінили цьове їх призначення: з ведення садівництва на будівництво комплексу побутового обслуговування.
Відразу потому ТОВ «Маєток полісся» та ТОВ «Полісся інвест» отримали Державні акти на право власності на землю.
Неймовірна оперативність, чи не так? Всього за 90 днів була проведена така кількість операцій з землею, на яку рядовим мешканця Улянівки не вистачило б і 30 років. В результаті, земля сільськогосподарського призначення перейшла у власність сумнівних структур та отримала дозвіл на забудову.
Причому у процесі було допущено чимало грубих порушень, насуттєвіше з яких – невідшкодування втрат сільгосповиробництва, чим завдано державі збитків на понад 20 мільйонів гривень.
Зрозуміло, що без впливових покровителів на місцях така б оборудка не пройшла. І вони були. За інформацією джерела, реальним власником землі нині є Головний державний лікар Чернігівської області Микола Донець. Саме він був організатором і замовником привласненння землі, чим зокрема завдав державі збитків на 20 мільйонів гривень.
Вже найближчим часом, після продажу 12 га улянівської землі, Микола Петрович планує збагатитися на $ 6 мільйонів.
З приводу викрадення земельної ділянки Верховною Радою України 29 грудня 2010 року до Генеральної прокуратури направлено Депутатський запит, підтриманий 250 народними депутатами. На даний час Генеральною прокуратурою проводиться перевірка.
І земельний бізнес не єдиний в арсеналі лікарі Донця. Поговорюють, що своїх підлеглих у районах він обклав оброком і ті, в залежності від «приходу», щомісяця привозять йому від 5 до 8 тисяч доларів.
Також Микола Петрович цікавиться фармокологією, а саме її прибутковістю на практиці. Для цього у нього є мережа аптек, якими він володіє через підставних осіб.
Подейкують, що Микола Петрович має тісні агентські та комерційні стосунки зі Службою безпеки та Прокуратурою Чернігівської області, а тому йому дуже багато сходить з рук, оскільки прикриття таких структур неабиякий захист для ділків такого калібру.
Корупція та здирництво сходять йому з рук не тільки завдяки посаді та зв`язкам. Вже протягом кількох скликать він є депутатом Чернігівської облради, задля потрапляння до числа яких він змінив безліч політичних сил. Зокрема, за його плечима перебування в Нашій Україні, Єдиному центрі та Третій силі.
Микола Петрович завжди тримає ніс по вітру, благо він лікар, що дозволяє йому добре орієнтуватися у ситуації і вчасно перебігати до складу потрібной партії. Не дивно, що на початку 2010-го року дихання вказало йому на Партію регіонів, завдяки чому він знову обрався в обласний парламент.
Під час маніпуляція з Уляновською землею та зміни її приздачення на придатну для будівництва лікар Донець був членом постійної комісії з питань будівництва. Зараз, мабуть, Микола Петрович цікавиться комунальною власністю, оскільки в новообраній облраді він став членом постійної комісії з питань управління та розпорядження об`єктами комунальної власності.
P.S. Державна санітарно-епідеміологічна служба ключова ланка в дозвільній системі Чернігівської області (торгівля, будівництво, виробництво, проектування, землевідведення та ін.).
Ігор СТАХ

Немає коментарів:

Дописати коментар