Шукати в цьому блозі

четвер, 24 березня 2011 р.

Міша Бродський вважає українців лохами

«В нас клятва єдина,
Єдиний в нас клич і порив:
Ніколи, ніколи не буде Вкраїна
Рабою данецьких братків!»
Майже М. Бажан

Урядовий уповноважений з питань дерегуляції господарської діяльності Михайло Бродський сумнівається в тому, що українці одержують маленькі зарплати. Таку думку він висловив у своєму блоз

У відповідь на зливу обурливих коментарів відвідувачів блогу, політик наводить приклад сайтів із працевлаштування. "Ось, наприклад, зарплати в промисловій сфері по Києву - більшість від 4 тис. грн. і більше. У Тернополі можна знайти зарплату від 3-4 тис грн. і більше. І так практично по всіх сферах. Зарплати в 1-1,5 тис. грн. я там не бачив. Отже головне бажання. Так, не сперечаюся, щоб більше отримувати, потрібно і знати більше, і працювати краще, і освіту мати. Але так хто вам заважає добре працювати? Просто, напевно, комусь легко сидіти на тисячу гривень, нічого не міняючи, і при цьому лише скаржитися." - резюмує Бродський.


Бродський нагадав, що за даними статистики у Києві, середня зарплата становить 3 430 гривень. «Чи не здається вам це смішним? Хтось з вас працює в Києві за такі гроші?», - пише Бродський.

«Далі Донецьк. Середня зарплата 2550 гривень. З урахуванням того, що там багато саме робітників, то може бути», - продовжує чиновник.

За його словами, Тернопіль - головний аутсайдер. «Зарплата в середньому - 1660 гривень. Не вірю», - додав він.

«Львів - 1950 гривень. І це при тому, що за останній рік Горбаль підняв зарплату на 200 гривень», - заявляє Бродський.

За його даними, в Україні 704 тисячі людей офіційно отримують мінімальну зарплату або навіть менше.

«Це ви вважаєте чесно? Просто всі оформлені на мінімалку, а інше їм доплачують у конвертах», - резюмував Бродський.

Як відомо, віце-прем'єр Сергій Тігіпко заявляє, що введення індикативних зарплат розпочнеться у квітні.

Нагадаємо,у лютому Мінпромполітики повідомило, що у березні подасть законопроект, в якому запропонує, якими могли б бути мінімальні зарплати для керівників і рядових співробітників залежно від галузі та регіону. Прийняття закону вже в 2011 році, за підрахунками фахівців, відразу дасть до 25 млрд грн надходжень до Пенсійного фонду, що практично ліквідує його дефіцит і дозволить ввести з 2013 року особисті накопичувальні рахунки для майбутніх пенсіонерів.

Індикативна зарплата - визначається як мінімальна заробітна плата, збільшена на відповідний коефіцієнт, різний для керівників та працівників підприємства. У разі введення такої норми, підприємство має податки та відрахування обчислювати не з фактичної зарплатні (часто мінімальної), а з індикативної.

Немає коментарів:

Дописати коментар