Шукати в цьому блозі

субота, 22 жовтня 2011 р.

Не сцы студент

Курйозний випадок трапився зі студентом одного з чернігівських вузів. Працівники патрульно-постової служби міста Чернігова безпідставно забрали хлопця з компанії своїх одногрупників тільки за те, що він нібито гучно покликав в громадському місці свого товариша.


А далі – послідовність дій відома мало не кожному. Спочатку запхнули в автозак, як кримінального злочинця, відібрали паспорт та телефон і повезли у відоме для всіх місце – на експертизу, щоб перевірити наявність алкоголю в крові хлопця.
Дмитро С., студент одного із чернігівських вишів, звісно, пішов на протиріччя. Каже, не тому, що був нетверезий, а тому, що його обурило відношення міліції до своїх співвітчизників, громадян, з податків яких утримуються правоохоронці.
– Мене обурило те, що мене вирвали з компанії моїх друзів, незаконно забрали речі та запхнули в автозак, - говорить Дмитро. – Після того як я пройшов тест на координацію рухів, експерт зробив заключний висновок, але на руки не дав, хоча в розмові сказав, що я цілком адекватний.
Одразу ж правоохоронці і протокол склали, який, до речі, показати відмовились, але вимагали підписати.
– А хто підписуватиме протокол, коли тобі навіть почитати не дають? - риторично запитує потерпілий.
За словами студента, тільки один із патрульних показав своє посвідчення. Його Дмитро і запам’ятав – прапорщик Куц В.В.
Саме він незаконно, без панітих, провів обшук хлопця – відібрав паспорт і телефон. Телефон прапорщик завбачливо відформатував, оскільки Дмитро встиг записати всі розмови на диктофон.
Далі студент розповідає, що після проходження експертизи (копію протоколу йому, звісно, також не надали), його знову закинули а бобік і тримали там ще пів години. Коли той попросився в туалет, отримав відповідь: «Сси там, оно стечет».
Довелось справити свої природні потреби, як кажуть, не відходячи від каси. Кожен, хто хоча б трішки ознайомлений з правими людини, справедливо зауважить – таке ставлення прирівнюється до тортур.
У тому ж таки авто закові студента доставили на Центральний ринок, де вже чекали двоє молодих людей, очевидно знайомих патрульних. Вони і виступили в якості свідків і розписались у протоколі.
– Що вони там засвідчували, здогадатись важко, - дивується Дмитро. – Але тепер я на власному прикладі пересвідчився в абсурдності та цинічності нашої правоохоронної системи.
Нині хлопець збирається подавати на правоохоронців до суду, адже окрім жорстокого поводження, безпідставного затримання та в порушення прав людини, прапорщик розбив йому ще і телефон.


Немає коментарів:

Дописати коментар